Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Handchirurg

Hans de Schipper

Werkzaam bij Xpert Clinics en Xpert Bureau
Specialisatie hand en pols

Mr. drs. Hans de Schipper (1976) studeerde Nederlands recht en geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2012 startte hij zijn opleiding tot plastisch chirurg in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar hij zich toelegde op de hand- en polschirurgie en reconstructieve technieken. Hij behaalde na deze specialisatie zowel het European Board of Plastic Surgery examen (EPOBRAS) als het European Board of Hand Surgery (FESSH). Hij werkte vijf jaar in het Amphia ziekenhuis in Breda waar hij zich steeds meer toelegde op de hand en pols chirurgie omdat hij alle facetten van functionele anatomie en technische vaardigheden een uitdagend vakgebied vindt die tot groot resultaat bij patiënten kunnen leiden.

Meer over Hans de Schipper

“Mijn specialisatie is hand- en polschirurgie: een vak dat continu vraagt om de klachten van de patiënt te relateren aan de functie en vereisten die gesteld worden aan zijn/haar hand en pols. De anatomie en directe relatie tot functioneren en daarmee de pathologie spreekt me erg aan: technisch uitdagende operaties die finesse en vakmanschap vereisen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in reconstructieve plastische chirurgie waarbij ik reconstructies verricht van het gelaat bijvoorbeeld na huidkanker en alle vormen van borstreconstructie.

Werken bij Xpert Clinic is een plezier omdat alle expertise die nodig is om patiënten met hand- en polsklachten goed te behandelen op één locatie en in nauwe samenwerking aanwezig is. Daarnaast werk ik graag in een organisatie die klantvriendelijkheid naast optimaal functioneren hoog in het vaandel heeft. Voor de patiënt is Xpert Clinic een laagdrempelige en moderne omgeving waar hij of zij snel terecht kan en door alleen maar specialisten wordt behandeld.

Ik heb onlangs een patiënt behandeld die elders aan een pees en zenuwletsel was behandeld. Ondanks goede nabehandeling kwam het gevoel in zijn wijsvinger niet terug. Het bleef een stijve vinger die niet meedeed in de functie, maar sterker nog: altijd pijn deed en in de weg zat. Samen hebben we toen besloten tot een straalamputatie, waarbij de hand smaller wordt gemaakt. De glimlach al bij de eerste controle over het feit dat de pijn weg was is niet meer weggegaan, ook niet toen hij kort later vrolijk kwam vertellen dat zijn functie van de hand volledig was en niemand zag dat hij eigenlijk een vinger miste.

Dit deed mij eens te meer beseffen dat ondanks dat we altijd voor een maximaal anatomisch herstel gaan, het in de hand- en polschirurgie vooral gaat om het goed en pijnvrij kunnen gebruiken van je handen!”

BIG nummer: 9059046901

Den Bosch

Pettelaarseweg 186
5216 BW, Den Bosch

088 7785233
info@xpertbureau.nl

Routeplanner

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 3
5652 XR, Eindhoven

088 7785233
info@xpertbureau.nl

Routeplanner