Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Handchirurg

Nicoline de Haas

Werkzaam bij Xpert Clinics en Xpert Bureau
Specialisatie hand en pols

Drs. Nicoline de Haas (1977) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na drie jaar als brandwondenarts te hebben gewerkt in het Martini Ziekenhuis in Groningen specialiseerde zij zich tot plastisch chirurg met als specialisatie hand en polschirurgie bij Isala Klinieken Zwolle. In december 2012 is zij gestart als hand- en polschirurg bij Xpert Clinic Enschede en vanaf 2014 is zij een vaste kracht in Rotterdam. In 2013 behaalde zij het Europees Hand Examen (FESSH) en werd zij geregistreerd als European Board Certified Hand Surgeon. Drs. de Haas geeft naast haar werk als hand- en polschirurg nascholing aan huisartsen en fysiotherapeuten, ze is betrokken bij opleiding van handfysiotherapeuten via Handtherapie Nederland en begeleidt in de vestiging Rotterdam medisch specialisten die een fellowship hand- en polschirurgie volgen. Zij voltooide in 2019 de opleiding tot gecertificeerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Specialistische Rapportage. Zij publiceert onder meer samen met de Hand Wrist Study Group met regelmaat op het gebied van handchirurgie.

Meer over Nicoline de Haas

“Binnen de plastische chirurgie is de hand- en polschirurgie mijn passie en aandachtsgebied. Mechanisch gezien vind ik de hand en pols het meest fantastische onderdeel van het menselijk lichaam. In een gespecialiseerde hand- en polskliniek zoals Xpert Clinic zijn de lijnen kort, zodat een ‘geolied’ behandelproces ontstaat.

In mijn ogen is de samenwerking tussen patiënt, arts, therapeut en huisarts cruciaal voor een goed herstel. Ik heb bewust gekozen voor een verdere specialisatie tot hand- en polschirurg. Om de complexe samenhang tussen zenuwen, pezen, bloedvaten en botten in een hand of pols goed te kunnen begrijpen, is diepgaande kennis nodig. Alleen dan kan een goede diagnose en behandeling plaatsvinden. In mijn werk kom ik veel mensen tegen die (te) lang met klachten hebben rondgelopen. Mijn streven is om hand- en polsklachten bij patiënten in een zo vroeg mogelijk stadium te laten herkennen. Vandaar mijn inspanning bij het geven van scholing aan huisartsen en fysiotherapeuten en het opleiden van  handtherapeuten en specialisten.

Ik verricht sinds 2014 medische expertises. Het uitvoeren van een goede expertise is meer dan papierwerk en lichamelijk onderzoek. Het vraagt om precisie en een goed gesprek over het persoonlijke welzijn. Om de kwaliteit van mijn expertises hoog te houden, ben ik sinds 2019 geregistreerd als gecertificeerd lid van de NVMSR in de context van Civiel Recht.“

 

BIG nummer : 9057367701

Rotterdam

K.P. van der Mandelelaan 10
3062 MB, Rotterdam

088 7785233
xpertise@xpertclinic.nl

Routeplanner