Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Handchirurg

Reinier Feitz

Werkzaam bij Xpert Clinics en Xpert Bureau
Specialisatie hand en pols

Reinier Feitz studeerde in Groningen en Amsterdam. Na zijn studie werkte hij in het Centraal Militair Hospitaal Utrecht en het Erasmus MC. De opleiding tot plastisch chirurg vond plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, St. Franciscus Ziekenhuis, Brandwondencentrum, Daniël den Hoed Kliniek en het Sophia Kinderziekenhuis. Na de opleiding tot plastisch chirurg superspecialiseerde hij zich in hand-, pols- en perifere zenuwchirurgie in Sydney, Australië. In 2003 deed hij het Europees examen (EBOPRAS) en in 2008 behaalde hij het Europees Handexamen (FESSH) in Lausanne, Zwitserland. Hij studeerde aan Harvard Managing Healthcare Delivery en in 2017 aan Singularity University, waar hij het Executive Program (CA, VS) voltooide. In 2019 maakte hij onderdeel uit van het team dat de eerste dubbelzijdige handtransplantatie deed in Nederland. Daarnaast is Reinier Feitz medeoprichter van Xpert Clinic.
Als medisch ondernemer en handchirurg is hij een veelgevraagd spreker op nationale en internationale bijeenkomsten. Hij publiceert uitgebreid op het gebied van handchirurgie en is actief als medicolegal expert (NVMSR). Hij is ook bestuurslid van Equipe Zorgbedrijven en Incision BV. Als wetenschapper is hij momenteel verbonden aan het Radboud UMC en Erasmus MC en hij neemt samen met de Hand Wrist Study group deel aan vele onderzoeken.

Meer over Reinier Feitz

Zijn grote doel was om de incidentele en ad hoc verzameling van patiëntgegevens te veranderen in een geroutineerd kwaliteitsregistratiesysteem van gezondheidsgegevens. Vanaf 2005 is hij daaraan gaan werken en dat resulteerde uiteindelijk in het kwaliteitsregistratiesysteem Pulse. Het streven is om hiermee voorspellende en geïndividualiseerde geneeskunde toe te passen op het gebied van handchirurgie.
“Wat doe je wanneer je een ongeluk hebt waarbij je hand gewond raakt? Precies: dan ga je naar de spoedeisende hulp. Daar word je geholpen door een arts die de schade bekijkt. Klinkt goed, toch? Helaas blijkt de praktijk blijkt minder ideaal.
Ongeveer 60% van de patiënten die wij zien bij Xpert Clinic komt voor een second opinion en in de meeste gevallen gaat het om een trauma dat elders geen optimale behandeling heeft gekregen. Dat is jammer, maar goed te begrijpen. Handletsel is namelijk enorm gecompliceerd en vraagt om veel specialistische kennis. Ongeveer de helft van alle schadeclaims op de afdeling spoedeisende hulp zijn het gevolg van gemiste diagnoses of verkeerde behandeling van handletsels. En dat is denk ik nog maar de top van de ijsberg. Ik vind dat daar verandering in moet komen.
Inmiddels heeft Xpert Clinic meerdere vestigingen verspreid door Nederland en beschikken we over zoveel poli’s, dat we altijd binnen 72 uur hulp kunnen bieden. Patiënten worden dan gezien door gespecialiseerde handchirurgen, die exact kunnen inschatten welke behandeling de beste is.”

BIG nummer: 99045297401

Amsterdam

Laarderhoogtweg 12
1101 EA, Amsterdam

088 7785233
info@xpertbureau.nl

Routeplanner

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 3
5652 XR, Eindhoven

088 7785233
info@xpertbureau.nl

Routeplanner

Zeist

Hoofdkantoor

De Dreef 21
3706 BR, Zeist 

Parkeren

Parkeren kunt u het beste aan de Utrechtseweg 31, (parkeerplaats Villa Blanda). Deze parkeerplaats biedt de meeste parkeerplaatsen en geeft via een trapje naar beneden toegang tot ons gebouw. (Paviljoen II).

088 7785233
info@xpertbureau.nl

Routeplanner