Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

De proximale rij carpectomie van dhr. Zoet

“Ik kreeg van de arts twee behandelopties, de beslissing lag bij mij”

 

Dhr. Zoet: “Ik heb een groothandel in cadeauartikelen. Tien jaar geleden was ik na een dag op de beurs de vrachtauto weer aan het inladen. Er stond een zware pallet in die ik even opzij wilde duwen. Dat bleek iets te zwaar: mijn pols zei knak. Op het moment dat het gebeurde had ik ontzettend veel pijn, maar dat trok weer weg. Ik ben er nog wel mee naar een fysiotherapeut gegaan en die dacht dat het met massage wel over zou gaan.

Drie jaar later kreeg ik pijnklachten in mijn rechterpols. Mijn huisarts verwees me door naar een specialist in het ziekenhuis. Op de foto’s was te zien dat de pezen in mijn rechterpols gescheurd waren. Als gevolg daarvan waren de kleine botjes in mijn pols uit elkaar geschoven en dat geeft slijtage (artrose). Hij gaf me twee opties: het zo lang mogelijk rekken met een brace, of mijn pols helemaal vastzetten. Dat betekent een behoorlijke beperking in je bewegingsvrijheid. Wilde ik dat?

Een collega attendeerde me toen op de radiospotjes van handenpolsklachten.nl. Ik heb een afspraak gemaakt en kwam op consult bij drs. Kennard Harmsen. Ook van hem kreeg ik twee opties, maar wel heel andere. Hij kon een peesreconstructie doen of een rij botjes weghalen (proximale rij carpectomie). De voor- en nadelen van beide operaties werden duidelijk uitgelegd. Met nieuwe pezen zou de revalidatie een half jaar duren, de kans op complicaties was iets groter en de beweeglijkheid zou uiteindelijk iets minder zijn. Na het weghalen van de botjes zou de revalidatie slechts drie maanden bedragen. De beslissing lag bij mij. Niets doen was in ieder geval geen optie en met een eigen bedrijf wilde ik niet langer uit de running zijn dan noodzakelijk. Ik heb dus voor optie twee gekozen.”

De behandeling

“De operatie aan mijn rechterpols is prima gegaan en ook de begeleiding daarna was prima. Na een aantal maanden handtherapie kon ik weer alles. Tot ik vorig jaar klachten kreeg aan mijn linkerpols. Ik heb direct foto’s laten maken en wat bleek? Ook in deze pols waren de pezen gescheurd. Afgelopen jaar december heb ik dus dezelfde operatie nogmaals gehad, nu aan mijn linkerpols. De eerste twee dagen na de ingreep heb ik veel pijn gehad, maar je krijgt niet voor niets morfine mee. Dat was wel nodig. Na een kleine twee weken heb ik, met een brace weliswaar, alweer kunnen werken op de zaak.

Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk naar Xpert Clinic ben gegaan. Dan zie je toch dat de artsen hier door specialisatie veel capabeler zijn en meer mogelijkheden kunnen bieden. Ik kan weer zwemmen, zit weer op de racefiets, ik word niet meer beperkt in mijn dagelijks leven.”

Meer over deze aandoening

https://www.xpertclinic.nl/aandoeningen/botbreuken-aan-hand-vinger-of-pols

“Ik streef in mijn werk naar een tevreden en geholpen patiënt, die na mijn behandeling dus eigenlijk geen patiënt meer is. Dit begint ermee dat de patiënt zich op zijn gemak voelt, en er geluisterd wordt naar zijn verhaal en klachten. Met het hele team werken wij er hard aan om patiënt zich welkom te laten voelen en samen tot een oplossing te komen voor zijn of haar hand- of polsprobleem.”

Kennard Harmsen