Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Scholing voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbospecialisten

 • Nascholingen, trainingen en workshops
 • Op maat in samenwerking met de medisch specialist, de handtherapeut en de opdrachtgever
 • Stage voor bedrijfsartsen in opleiding
 • Meelopen op alle afdelingen, van therapie tot chirurgie
Meer informatie over scholingen of stage
Neem contact op

Voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbospecialisten

Regelmatig organiseren wij op aanvraag nascholingen, trainingen en workshops voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en andere arbo-specialisten. Dit doen wij veelal in samenwerking met Handtherapie Nederland.

De scholingen en workshops worden gegeven door ervaren handchirurgen en handtherapeuten op onze hoofdlocaties in Nederland of bij de opdrachtgever zelf. De tijden kunnen variëren: overdag maar ook in de avond zijn trainingen mogelijk. Wel is een minimaal aantal deelnemers nodig.

De cursussen en workshops worden ingericht op maat in samenwerking met de medisch specialist, de handtherapeut en de opdrachtgever. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld beroepsgroepen, veel voorkomende letsels en/of nieuwe ontwikkelingen in behandelmethodes en preventiemogelijkheden.

Aanvraag en kosten

Voor het verzorgen van nascholingen, trainingen en workshops hanteren we vaste prijzen, afhankelijk van de duur en het aantal deelnemers. Bij providercontracten worden er geen kosten in rekening gebracht.

Voor meer informatie of aanvraag van een scholing, training of workshop, kunt u contact opnemen met Robert Hagen op r.hagen@equipezorgbedrijven.nl.

Stage voor bedrijfsartsen

Als bedrijfsarts adviseert u zowel werknemer als werkgever op het gebied van arbeid en gezondheid. Uw hoofdtaak is het bevorderen en beschermen van de gezondheid van werknemers. U doet een inschatting van de belasting en belastbaarheid en geeft advies over aanpassingen. En bij verzuim biedt u begeleiding en bespoedigt u het herstel.

Xpert@Work biedt stage op maat voor hand & pols en orthopedie op diverse locaties in Nederland.
Tijdens deze stage maakt u kennis met de verschillende afdelingen, zoals handtherapie, ergotherapie, expertises, handchirurgie (spreekuren en operatiekamer) en orthopedie (spreekuren en operatiekamer).

Plannen van uw stage

Voorafgaand aan deze stage wordt er een intake gepland met de management-assistent voor een kennismaking, planning van de stage en bespreken van de doelstellingen.

Tijdens het gehele stageprogramma wordt u inhoudelijk begeleid door twee stagebegeleiders: een handchirurg en een orthopedisch chirurg. Aan het einde van de stage volgt er een afrondend gesprek met de stagebegeleiders.

Tijdens de stage geven we onder andere aandacht aan

 • Vroege herkenning van een mogelijk aandoening
 • Differenties tussen verschillende aandoeningen
 • Juiste advies over aanpassingen in werk en levensstijl
 • Ergonomische aanpassingen voor het werk
 • Mogelijkheden voor doorverwijzingen
 • Therapievormen en weten welke invloed dit heeft op de belastbaarheid
 • Tijdspaden voor verschillende aandoeningen
Meer informatie over stage
Neem contact op