Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Het verbrijzelde polsbotje van dhr. Broeshart

“Ik heb het gevoel én de kracht in mijn hand weer terug”

 

Dhr. Broeshart (46): “Ik heb vroeger lang in glazenwasserij gezeten. Waarschijnlijk  was daardoor mijn pols al wat versleten. Ik had er geen klachten van, maar toen ik vorig jaar met mijn zoontje aan het stoeien was, ging het mis. Ik verdraaide mijn pols en door die beweging sprong er iets kapot. In het ziekenhuis bleek een botje in mijn pols ziek, en totaal verbrijzeld.

Ik moest geopereerd worden, maar het ziekenhuis had een wachttijd van een half jaar voor deze operatie. Al die tijd zou ik niet kunnen werken als verhuizer. Het Zilveren Kruis is toen gaan bemiddelen en zij gaven me het adres van dr. Xander Smit bij Xpert Clinic Rotterdam. Hij kon me binnen zes weken helpen.

Dr. Smit had meerdere opties. De eerste optie was het verbrijzelde botje eruit halen en mijn pols vastzetten. De tweede optie was een prothese erin zetten. En de derde optie was kijken of er donorstukje ingezet kon worden. Dr. Smit vond een prothese de beste optie, ik zou dan weer zo goed mogelijk kunnen functioneren. Hij heeft me wel gewaarschuwd dat mijn pols eventueel toch vastgezet moest worden als de ingreep niet goed zou gaan. Dat vond ik heel beangstigend, want dat zou betekenen dat ik werkloos zou worden. Maar ik stond er volledig achter om de prothese te laten plaatsen.”

Het herstel

“De operatie is heel goed verlopen: de prothese is erin gezet en dat ging prima. Maar er ontstond een nieuw probleem: ik had geen gevoel meer in mijn pink en ringvinger. Dr. Smit heeft toen de zenuw doorgemeten en geconstateerd dat die klem zat. Ik ben toen nogmaals geopereerd. De zenuw is verlegd en daarmee kwamen het gevoel én de kracht in mijn hand weer terug.

Ik heb maar drie maanden handtherapie gehad. Het herstel verliep zo goed dat ik zelf heb besloten om te stoppen met therapie en weer aan het werk te gaan. Dr. Smit vond het prima, maar hij adviseerde me wel om rustig aan te beginnen. Dus dat heb ik gedaan. Inmiddels ben ik weer 100% inzetbaar! Ik werk als verhuizer en dat vak vereist veel kracht van je handen. Ik sta er zelf van te kijken dat ik het allemaal weer kan. In totaal ben ik er maar een half jaar mee bezig geweest. Daarom vind ik het ook leuk om even te vertellen dat het allemaal zo goed is gegaan. Dat geeft andere patiënten misschien het vooruitzicht dat het herstel heel voorspoedig kan gaan!”

Meer over deze aandoening

https://www.xpertclinic.nl/aandoeningen/gebroken-pols

https://www.xpertclinic.nl/aandoeningen/zenuwletsel

“Ik streef ernaar dat mijn patiënt tevreden de deur uit gaat. Dit hoop ik te bereiken door zijn of haar klacht zo goed mogelijk in kaart te brengen en een op maat gemaakte behandeling aan te bieden. Een behandeling waarbij vooraf goed de verschillende opties worden besproken inclusief de voor- en nadelen hiervan en waarbij tevens oog is voor de wensen van de patiënt.”

Jeroen Smit