Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Dienst

Radiologisch onderzoek

  • Röntgenonderzoek
  • Aanvullend onderzoek bij intake/expertise hand & pols en orthopedie
  • Onderzoek door handchirurg/orthopedisch chirurg
Aanvullend onderzoek hand & pols en orthopedie

 

VOOR MEER INFORMATIE

Een radiologisch onderzoek betreft een aanvullend onderzoek bij een intake of een expertise. Het onderzoek kan dus niet als apart onderzoek worden aangevraagd.
Bij de intake of expertise probeert de handchirurg/orthopedisch chirurg op basis van het verhaal van cliënt en het onderzoek, de oorzaak van de klachten vast te stellen. Mogelijk is daarvoor nog aanvullend onderzoek nodig, zoals een radiologisch onderzoek.
In de meeste gevallen kunnen deze aanvullende onderzoeken meteen gedaan worden, de cliënt hoeft er dus niet voor terug te komen.

 

Radiologisch onderzoek

Bij een röntgenonderzoek worden foto’s gemaakt met behulp van röntgenstraling. Hierdoor worden de harde delen van het lichaam (zoals botten) zichtbaar en kunnen fracturen en bepaalde andere afwijkingen vast worden gesteld.

Het onderzoek wordt verricht door een handchirurg/orthopedisch op locatie. De uitslag van het onderzoek wordt direct met de cliënt besproken door de chirurg.

Het onderzoek

De chirurg beoordeelt tijdens het onderzoek of een radiologisch onderzoek noodzakelijk is voor de beoordeling.
Op dezelfde locatie begeleidt de chirurg u naar de kleedruimte en vertelt u welke kledingstukken u dient uit te trekken. Dit is uiteraard afhankelijk van de te onderzoeken lichaamsdelen. Als u bent omgekleed, loopt u naar de röntgenkamer.

De chirurg zelf voert het onderzoek uit en zal u op de juiste positie bij het röntgenapparaat plaatsen. Het onderzoek kan zowel liggend als staand worden uitgevoerd, dit is afhankelijk van de te onderzoeken lichaamsdelen. Dit zijn niet altijd de meest comfortabele houdingen. De chirurg kijkt of de foto’s goed gelukt zijn, soms zijn aanvullende foto’s nodig. De foto’s van het röntgenonderzoek worden vervolgens direct beoordeeld door de chirurg.

Verwerking van het onderzoek

Tijdens het onderzoek worden de resultaten door de chirurg besproken met de cliënt.
De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in het onderzoeksrapport met mogelijk een uitdraai van de röntgenfoto’s met toelichting van de chirurg.
Het rapport wordt verstuurd naar de verwijzer met altijd een kopie naar de cliënt zelf.