Contact
Xpert Bureau
De Dreef 21
3706 BR ZEIST
T 088 7785233
M info@xpertbureau.nl

Dienst

Werkplektraining

  • 3 maal een trainingsmoment op locatie
  • Training door een dedicated handtherapeut
  • Intake, tussen- en eindrapportage
Werkplektraining

Training op locatie voor concrete adviezen over hoe om te gaan het met werk in relatie tot de huidige klachten of aangemeten hulpmiddelen.

Intake aanvragen

Werkplektraining

De training op de werkplek wordt verricht door een dedicated handtherapeut en omvat een drietal trainingssessies op de werkplek van de medewerker.
Deze interventie bestaat uit een analyse van de werkplek en noodzakelijke specifieke belasting waaraan de cliënt moet voldoen. Deze inzichten worden direct vertaald in concrete adviezen over hoe om te gaan met het werk in relatie tot de huidige klachten of aangemeten hulpmiddelen. Daarnaast vormt het de basis voor de belastbaarheid en vaardigheidstraining. In twee vervolgsessie wordt in de dagelijkse omgeving van de cliënt getraind om de adviezen in de praktijk te kunnen uitvoeren, zelf een oplossing te vinden voor alledaagse problemen en nieuwe vaardigheden te trainen. Alles met als doel: duurzaam en functioneel herstel en verlagen van de kans op recidief.

 

Wanneer een werkplektraining?

Een training op de werkplek kan ingezet worden als aanvulling op de begeleiding. Dat wordt gedaan indien er aanwijzingen zijn dat het werk (werkplek, werkbelasting, werkhoudingen, werkorganisatie, hulpmiddelen) de klachten veroorzaken of een negatief effect hebben op het herstel. Ook kan de training op de werkplek de ingezette begeleiding ondersteunen door de training (belastbaarheid of vaardigheden) door te zetten in de dagelijkse werksetting en belasting.

Ook wanneer er geen sprake meer zal zijn van verder herstel van de fysieke klacht, kan een training uitkomst bieden. We kunnen dan de werkplek zo optimaal mogelijk inrichten en de cliënt een optimale werktechniek aanleren.

Inhoud rapportage

  • Anamnese
  • Analyse werkhouding
  • Belastingprofiel
  • Metingen
  • Behandelplan

Werkwijze

1

Aanvraag voor werkplekonderzoek door verwijzer

2

De casemanager neemt binnen 24 uur contact op met de cliënt

De afspraak wordt binnen 10 werkdagen gepland.
3

Cliënt en verwijzer ontvangen digitaal een afspraakbevestiging

De cliënt ontvangt bij de bevestiging een routebeschrijving, machtiging en een vragenlijst.
4

Verwijzer, cliënt en huisarts ontvangen binnen 5 werkdagen digitaal het rapport met voorstel behandeltraject